Frisk bagte boller

Fødselsdag, søndags kaffe eller bare lidt lækkert til en kold eftermiddag så er gode lune boller med tandsmør og ost lige sagen eller hvad man nu har lyst til at komme på sin bolle.

Opskriften giver ca. 24 stk.

Ingredienser:

  • 2 pk. gær
  • 4 dl. mælk
  • 100g magarine
  • 4 stk. æg
  • ½ dl. sukker
  • 1 kg. mel

Fremgangsmåde:

  • Magarinen smeltes i en gryde eller microovn ved lav varme.
  • Mælken hældes i magarinen.
  • Når mælk og magarine er “lillefinger varmt” røres gæret i den lune blanding
  • Herefter tilsættes æg og sukker
  • Og til sidst tilsættes og røres mel i blandingen
  • Lad dejen hæve i ca. en ½ time med klæde over ved stue temperatur.
  • Del dejen i 2 kugler og ælt den let
  • Herefter skæres de 2 kugler ud i 12 stykker hver og kommes på bageplader.
  • Lad dem hæve ca en ½ time på bageplade.
  • Pensel bollernes overflade med æg, kaffe eller mælk.

Bages ved 220 grader (almindelig ovn) i cirka 10 min. til de har den rette gyldent brune farve. 

Skriv en kommentar