Græske Ostekager (Tiropitakia)

En fantastisk opskrift på små oste hapser med inspiration fra det græske køkken, kan klart anbefales til en buffet eller som tilbehør til grill aftenen om sommeren.

Ingredienser: (Denne opskrift bør give ca. 48 styk)

  • 200g Feta
  • 1 kop reven kefalotiri eller lignende ost – eksempelvis parmasan
  • Hakket Persille
  • 2 æg
  • Peber
  • 350g Phyllo (Filo dej)
  • ½ kop smeltet smør

Fremgangsmåde:

  1. Mos feta osten med en gaffel.
  2. Tilsæt den revne ost, persille, æg og peber.
  3. Skær phyllo i strimler på ca. 5 x 30 cm.
  4. Læg dem oven på hinanden, så de ikke tørrer.
  5. Pensel hver strimmel med smeltet smør og anbring en teskefuld af blandingen ved begyndelsen af en strimmel og fold over, så der dannes en trekant.
  6. Fortsæt med at folde phyllo strimlen fra side i trekant, indtil strimlen er opbrugt. og gentag med de resterende strimler og osteblanding.
  7. Sæt de folde “tiropitakia” på et smurt stykke bagepapir og pensel dem med smeltet smør
  8. Bag i ovnen ved god varme (ca. 180 grader) i cirka 15 min, indtil de er lys / gylden brune og server dem lune.

BEMÆRK: Man kan vælge at friture stege Ostekagerne (tiropitakia) i olie.

Håber du kommer til at nyde denne opskrift fra det græske køkken…

 

 

 

Skriv en kommentar