Stifado (Stifatho) Græsk og lækkert

Stifado af kalvekød i ovn

GR07_12[1]Du skal bruge: (4 portioner)
  • 600-700gr kalvekød skåret i terninger
  • ½kg små løg renset(jeg bruger charlotteløj el. perleløg)
  • 4 fed hvidløg
  • 1glas olivenolie
  • 1glas sherry eller portvin (den kretensiske rødvin har nærmest sherry/portvin smag) kan undlades
  • 1 stang kanel
  • 1 laurbærblad
  • 2 hele nelliker
  • 1 spsk eddike
  • salt,peber
  • Kartofler

I et ildfast fad med låg lægges løg, hvidløg, kød.

Kryder med salt og peber. Hæld vin, eddike og olie over og læg laurbærbladet, kanelstangen og de 2 hele nelliker ved.
Steges i 2 timer ved 200 grader på nederste rille med låg.
Der skal ikke vand ved, og man skal ikke kigge undervejs..
Kan serveres med stegte eller bagte kartofler, brød og en god salat til.

Skriv en kommentar