Hvad kommer der til at ske i 2015 ?

En pludselig tanker i en sen aftentime fik mig til at spekulerer over hvilke udvikling vi kommer til at se i 2015 i forhold til elektroniske produkter i hverdagen, Sociale medier og vores brug af apps til smartphones og tablets som jeg personligt tror står overfor en omvæltning i måden vi tænker på og bruger det.

Gadgets kommer i større stil til at spille en rolle i vores hverdag, smartwatches, smartphones, iphones og mobile arbejdsstationer der næppe kan betegnes som laptops men dog ofte lige så kraftig som de maskiner vi er vant til bliver mere og mere almindelige i det daglige både på gaden i bussen, bilen og på caféer rundt om.

Man skal ikke gå langt for at finde et wifi hotspot og de fleste bære rundt på en 3g/4g forbindelse i lomme i form af usb modems og mobiltelefoner, alle i danske land har mulighed for at komme online så længe evnerne til at bruge teknologien er der og med Yousee forsøg i 2014 om at åbne alle kunders wifi for andre kunder nærmer vi os noget det ligner et stort fælles netværk, som der selvfølgelig kan argumenteres både for og imod 🙂 af hensyn til datasikkerhed.

Vi så i 2014 en eksplosion af apps til vores mobil enheder og de store mediehuse kom med deres egen apps som kan fremtrylle nyheder, videoklip, live tv og meget andet ved en enkelt berøring af vores skærmen og dermed åbne op for underholdning og nyheder uanset hvor vi befinder os så længere der er et rimeligt signal til internettet og der ingen tvivl om at det bliver brugt en stadig større stil.

Jeg forestiller dog at der i nærmeste fremtid kommer en omvæltning af brugen af apps kontra mobile websider til medier, video og tekst, der vil stadig udvikles apps med specielle funktioner men selve visningen af indhold bør være på vej tilbage til hjemmesiderne blandt pga. udviklingspris og samarbejde mellem enheder. Læser du kommentarerne til feks. appen til dba.dk på google play går der ikke længe før du finde en der efterspørger en funktion i appen som er på hjemmeside dba.dk – og den nemmelig løsning her ville være at gøre dba.dk mere mobilvenlig (Responsive design som det kaldes) så hjemmesiden skaleres perfekt ned til mobile skærmen uanset størrelse og enhedens fabrikant og browser type. Sidst nævnte er nok en af de største forhindringer da Explorer i windows phone, Chrome på android og Safari på IOS ikke helt tolker hjemmesider på den sammen måde, dog er det et problem webudviklerer har kringlet sig igennem i mange år med gode og dårlige resultater.

De sociale medier står i mit syn også over for nogle tunge valg i 2015, rundt om på de “gamle forummer” på nettet er der igen kommet aktivitet og flere begynder igen at søge den vej når der skal findes information, Twitter er dømt til at være en råbe kanal for alle der har et budskab de gerne vil ud med, snapchat led under leaked af alle de “slemme billeder” og videoer der pludselige kunne findes rundt om på internettet.

Alt i alt tror jeg vi står overfor et spænde år indefor alle disse områder med flere smarte produkter, mere online og måde vi bruger de forskellige ting i hverdagen.

 

 

 

Skriv en kommentar