Dit digitale liv når du er væk ???

Har du tænkt tanken ?
Hvad skal der ske med dit digitale liv når du ikke længere er her ?

Du lever jo videre på nettet og de sociale medier !!!

Kampagnen Den Digitale bedemand

Landsforeningen Liv&Død

Se kampagne videoen her:

Det sætter sgu tankerne igang om det digitale liv hvor vi gladeligt sprede vores person i digital form rundt om på nettet.

Hvad er mulighederne ?

Giv koder og brugernavne til et familie medlem, gemme det i et dokument på pcén eller i en bankboks og så lige huske at rette det, når du skifter password eller burde det simpelthen være en selvfølge at ens profiler kan nedlægges ed fremsendelse af en kopi af en dødsaftest og orker dine efterladte i det hele taget at rydde op efter dig online ? Jeg ved det ikke men tænker måske det burde være et krav til tjenesterne at lukker en profil når der ikke er blevet logget ind i 6-12 måneder eller lignende samt mulighed for at en afdøds pårørende kunne indsende en dødsaftest og få profilen lukket med det samme.

Hvad tænker du ? skriv meget gerne en kommentar længere nede på siden.

1 tanke om “Dit digitale liv når du er væk ???”

 1. Hej Michael Spliid 🙂
  Vi er i gang med at lægge sidste hånd på en internetservice, der gør det muligt selv at styre hvad der skal ske med vores digitale liv når vi dør. Vi forventer, at kunne tilbyde denne service i slutningen af året. lige nu søger vi testbrugere!

  jeg har klippet denne korte beskrivelse fra digitalinformation.dk – siden mitdigitaleliv.dk er endnu ikke officiel, men alle er velkommen til at kontakte mig på 70202427 for mere information, ligesom historier fra brugere og pårørende er velkomne.

  Mere og mere gemmes i skyen via internettet, alt fra fotos, dokumenter, korrespondance, m.m., blandt andet fordi hjemmets PC er blevet til en tablet, uden særlig stor lagerkapacitet, og fotografiapparatet er en smartphone, der automatisk lagrer fotos i skyen.

  •Har du dokumenter, fotos og korrespondance som dine nærmeste kan have glæde af – hvis du dør i morgen?
  •Sender du kontrakter og aftaler vedhæftet en e-mail, som er relevante for dine nærmeste – hvis du ikke er her mere?
  •Vil du være et spøgelse på de sociale medier, eller vil du lade dine nærmeste bestemme – når du er væk?

  Opret et abonnement på mitdigitaleliv.dk og registrer dine internetkonti. Beslut så, om der er relevant information, som dine nærmeste skal informeres om, eller om kontoen simpelthen kan slettes – enten af boet efter dig, eller af mitdigitaleliv.dk. Vi sikrer, at alt bliver formidlet til rette vedkommende – lige som du har besluttet, og straks efter din død.

  mitdigitaleliv.dk sikrer den digitale arv og håndterer de digitale fodspor som en afdød efterlader sig. Hvor alle væsentlige dokumenter tidligere fandtes i skuffer og skabe på afdødes adresse, gemmes mere og mere i skyen – både fotos, dokumenter, kontrakter, korrespondance og alt mulig andet.

  mitdigitaleliv.dk sikrer også automatisk formidling af “Min sidste vilje” til dine efterladte, og giver dig en unik mulighed for at få sendt “en sidste mail” til dine kære.

  Dine pårørende bliver guidet til, hvordan der kan søges om udlevering af data hos de udbydere, hvor du har haft dine internetkonti. De kan også læse, hvordan de kan lukke en konto eller gøre din profil til et mindested på sociale medier.

  Magter dine nærmeste ikke selv, at stå for anmodningen om adgang til materiale hos udbyderen, kan vi gøre det for dem. mitdigitaleliv.dk tilbyder hjælp til at udarbejde ansøgninger for boet, få oversat den nødvendige dokumentation til engelsk og at få slettet de internetkonti du har angivet, at du ønsker slettet.

  P.S Sikkerheden er selvfølgelig i top, med krypterede data og NemID login.

Skriv en kommentar